top of page
Decoratief
GEMELAMINEERD  |  VEELZIJDIG INZETBAAR

Decoratieve platen zijn uiterst veelzijdig inzetbaar. Primair worden zij toegepast in de meubelbouw. Verdere toepassingsmogelijkheden zijn o.a. binnenmuurbekledingen, bekleding van binnendekken en plafondbekleding, bij constructieve inbouw en in de algemene binnenafwerking. Ons hoofdmerk Thermopal (van Pfleiderer) heeft een groot kleurenprogramma met honderden toonaangevende en trendy decoren die tevens te combineren zijn met het HPL-kleurenprogramma.

 

Decoratieve platen zijn niet geschikt voor sterk belaste horizontale vlakken, zoals balies, schappenbodems of keukenwerkbladen. Hier adviseren wij het gebruik van (Duropal / Pfleiderer) hoge druk kunststof platen (HPL), die uitstekend geschikt zijn voor horizontaal gebruik. Bij de productie van hoge druk kunststof platen wordt in de regel gebruik gemaakt van overlays, waarmee in vergelijking tot decoratieve spaanplaat betere slijtvastheidswaarden bereikt worden.

Fabricage van de decoratieve spaanplaten en MDF (van Pfleiderer):

Decoratieve spaanplaten ontstaan door het samenpersen van geïmpregneerd papier met basis plaatmateriaal. Als basis plaatmateriaal kunnen ruwe spaan of MDF-platen worden gebruikt. Verdere basis plaatmaterialen zijn op aanvraag mogelijk. De gebruikte papieren zijn met hardbare aminoplastharsen (in de regel ureum- of melamineharsen) geïmpregneerd. Onder invloed van de inwerking van druk en warmte vindt de onomkeerbare uitharding plaats van de geïmpregneerde delen en de verbinding met het basis plaatmateriaal  zonder toevoeging van een extra kleefmiddel. Het persen vindt plaats door middel van persplaten die gelijktijdig zorgen dat de structuur wordt aangebracht. De verschillende structuren bieden veel mogelijkheden om een decor een authentieker aanzien te geven of om gewenste toepassingen te optimaliseren. De certificering volgens ISO 9001 garandeert een hoge, gelijkblijvende kwaliteit.

 

Standaard afmetingen bij Pfleiderer:

  • 5600 x 2100 mm (productiemaat).

  • 2800 x 2100 mm (standaard handelsmaat)

  • 2655 x 2100 mm (standaard handelsmaat in beperkt aantal kleuren).

Naast ons hoofdmerk Thermopal/Pfleiderer leveren wij tevens (nagenoeg) alle andere merken/fabrikanten.

Een greep uit de mogelijkheden:

Resopalit (Resopal)

Panoprey (Polyrey)

Unilin

Kaindl

Krono (Span & Swiss)

Plastica/Fundermax

Getalit (& Westag)

 

Website: www.pfleiderer.com

Extra Productinformatie

  • Vocht- en schimmelwerend (V100K) spaanplaat heeft een groene kern.

  • Brandvertragend (Pyroex) heeft een rode kern.

  • Vanaf 11 platen 5600x2100 mm is mogelijk om de zaagsnede te verleggen naar bijvoorbeeld 3600 mm + rest afmeting.

  • Bij productieorders mogen de aantallen 10% afwijken, meer of minder.

  • Verschillende decors aan weerszijden van dezelfde plaat is mogelijk. Niet alle kleuren kunnen worden gecombineerd. Dit hangt af van de grammage van het papier. Bij een verschillend grammage kan de plaat kromtrekken.

PrimeBoard_Produktmoods_03.jpg
bottom of page