Wodego / Thermopal Gemelamineerd Spaanplaat

Extra Productinformatie:

 • Vocht- en schimmelwerend (V100K) spaanplaat heeft een groene kern.
 • Brandvertragend (Pyroex) heeft een rode kern.
 • Vanaf 4 platen 5600 x 2100 mm is mogelijk om de zaagsnede te verleggen naar bijvoorbeeld 3600 mm + rest afmeting.
 • Er dienen altijd even aantallen te worden besteld.
 • De fabriek houdt een meer- of minder levering aan van 10%.
 • Tevens dient u rekening te houden met een prijs toeslag.
 • Verschillende decors aan weerszijden van dezelfde plaat is mogelijk.
 • Niet alle kleuren kunnen worden gecombineerd. Dit hangt af van de grammage van het papier. Bij een verschillend grammage kan de plaat kromtrekken.

 

Wodego / Thermopal decoratieve spaanplaten (D-SP) zijn uiterst veelzijdig inzetbaar. Primair worden zij toegepast in de meubelbouw. Verdere toepassingsmogelijkheden zijn o.a. binnenmuurbekledingen, bekleding van binnendekken en plafondbekleding, bij constructieve inbouw en in de algemene binnenafwerking. Decoratieve spaanplaten zijn niet geschikt voor sterk belaste horizontale vlakken, zoals balies, schapbodems of keukenwerkbladen. Hier adviseren wij het gebruik van Duropal / Thermopal hoge druk kunststof platen (HPL), die uitstekend geschikt zijn voor horizontaal gebruik. Bij de productie van hoge druk kunststof platen wordt in de regel gebruik gemaakt van overlays, waarmee in vergelijking tot decoratieve spaanplaat betere slijtvastheidswaarden bereikt worden.

Fabricage van de decoratieve spaanplaten en MDF:

Decoratieve spaanplaten ontstaan door het samenpersen van geïmpregneerd papier met basis plaatmateriaal. Als basis plaatmateriaal kunnen ruwe spaan of MDF-platen worden gebruikt. Verdere basis plaatmaterialen worden u op aanvraag toegezonden. De gebruikte papieren zijn met hardbare aminoplastharsen (in de regel ureum- of melamineharsen) geïmpregneerd. Onder invloed van de inwerking van druk en warmte vindt de onomkeerbare uitharding plaats van de geïmpregneerde delen en de verbinding met het basis plaatmateriaal  zonder toevoeging van een extra kleefmiddel. Het persen vindt plaats door middel van persplaten die gelijktijdig zorgen dat de structuur wordt aangebracht. De verschillende structuren bieden veel mogelijkheden om een decor een authentieker aanzien te geven of om gewenste toepassingen te optimaliseren.De certificering volgens ISO 9001 garandeert een hoge, gelijkblijvende kwaliteit.
 
Standaard afmetingen:
 • 5600 x 2100 mm (productiemaat).
 • 2800 x 2100 mm (standaard handelsmaat)
 • 2655 x 2100 mm (standaard handelsmaat in beperkt aantal kleuren).
Website:
 
Hout Import Reuver b.v., Heytstraat 10, 5953 KL Reuver, Tel: 077-4742243, Fax: 077-4745225, E-mail: ric.reulen@houtimportreuver.nl, www.houtimportreuver.nl
Privacy verklaring Hout Import Reuver
Hout Decoratief Noord b.v., Vlasakker 6, 9982 HG Uithuizermeeden, Tel: 0595 405 050, E-mail: info@houtdecoratiefnoord.nl, www.houtdecoratiefnoord.nl
Privacy verklaring Hout Decoratief Noord