Edelgefineerd plaatmateriaal

Extra Productinformatie:

  • Afwijkende dikten en fineersoorten die niet op voorraad liggen kunnen op commissie worden geleverd.
  • We kunnen de fineer op diverse dragermaterialen laten fineren(bv, Mdf, Berken, Ocoume, Populieren, enz.)
  • Hout is een natuurproduct en kan in kleur en structuur onderling verschillen.
  • We kunnen op bestelling de platen bijvoorbeeld ook dwars of geschoven fineren.
  • Buigtriplex is een bijzonder product binnen ons fineerassortiment. Het laat zich makkelijk verlijmen. De opbouw bestaat uit 3 dunne lagen multiplex. De totale dikte is 1,8 mm.

De edelgefineerde platen hebben standaard een toplaag van 0,6mm echt houtfineer. De platen zijn verkrijgbaar in vele houtsoorten, kwaliteiten, afmetingen en diktes. Momenteel zijn er meer dan 140 houtsoorten leverbaar in fineer.

We hebben de volgende kwaliteiten:
A/A: Deze platen zijn geschikt voor dubbelzijdig zichtkwaliteit.
A/B: Deze platen zijn geschikt voor eenzijdig zichtwerk. De B-zijde is in de regel van mindere kwaliteit. Aan deze kant treffen we nog wel eens spint aan, en smallere fineerbanen.
A/R: Deze platen zijn aan de achterzijde voorzien van een ocoume tegenfineer.
Beeldafwikkeling: Bij deze platen zijn alle A-zijdes uitgezocht en past de fineer qua kleur en structuur goed bij elkaar(vaak gebruikt voor kasten en wanden).

De meeste fineer soorten zijn verkrijgbaar in dosse(gevlamd) of kwartiers(gestreept).

Dosse(gevlamd): De stam wordt in twee halve manen gezaagd. Het mes snijdt tangentieel door de jaarringen. De verkregen tekening is van het type gestructureerde bloem oftewel vlammen. Tekening met opbouw door het hart van de boom.

Kwartiers(gestreept): De stam wordt in vier gelijke kwartieren gezaagd. Het mes snijdt loodrecht door de jaarringen. De aldus verkregen tekening is hoofdzakelijk rechte draad(kwartiers).

Spiegel: In kwartiers hout komen spiegels voor. Deze spiegels zijn zeer dunne weefsels die ervoor zorgen dat de voedingsstoffen naar de kern van de boom worden gebracht. De spiegel bestaat uit dichte en harde weefsels, is afbreekbaar als kristal en reageert niet op beits en vernis. Bij afwerking van de plaat komen deze nadrukkelijk naar voren. Spiegels zijn geen reden tot afkeur en komen vooral voor bij eiken. Uit een stam komt ongeveer 2 procent fineer wat spiegel vrij is.

Website:
www.fineer-kuiper.nl

 
 
 

Hout Import Reuver b.v., Heytstraat 10, 5953 KL Reuver, Tel: 077-4742243, Fax: 077-4745225, E-mail: ric.reulen@houtimportreuver.nl, www.houtimportreuver.nl
Privacy verklaring Hout Import Reuver
Hout Decoratief Noord b.v., Vlasakker 6, 9982 HG Uithuizermeeden, Tel: 0595 405 050, E-mail: info@houtdecoratiefnoord.nl, www.houtdecoratiefnoord.nl
Privacy verklaring Hout Decoratief Noord